В РФ заарештували чоловіка, якого звинувачують у вчиненні диверсії на російській залізниці

Дата: 28 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії районний суд міста Брянська на два місяці заарештував 25-річного мешканця Суража у справі про підпал релейної шафи на залізниці.

Про це повідомляє видання “Медіазона”.

За версією слідства, заарештований влаштував підпал релейної шафи в Суражському районі з метою “підриву економічної безпеки та обороноздатності” РФ. Через його дії об’єкт транспортної інфраструктури нібито зазнав руйнувань. Жителя Брянської області обвинувачують за кримінальною статтею про диверсію, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про затримання чоловіка, який влаштував підпал на залізниці, 24 січня повідомив російський телеграм-канал Mash. Під час обшуку в його помешканні нібито “знайшли каністру з пальним, тисячу доларів готівкою, купу техніки та схему залізничних колій“.

Через два дні Mash опублікував повідомлення, в якому зазначалося, що затриманого звуть Дмитро Прохоренко, а за підпал йому дали десять діб адміністративного арешту.

Депутат держдуми Олександр Хінштейн у своєму телеграм-каналі зробив репост цієї публікації та повідомив, що “направив запит прокурору регіону про проведення перевірки та застосування заходів реагування” через ситуацію з підпалом на залізниці в Брянській області. Після цього затриманого було відправлено до СІЗО.

Брянська область, межує з Україною, вона є однією з логістичних баз повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року, білоруський суд ухвалив вирок трьом жителям Світлогорська, яких звинуватили у вчиненні диверсій на залізниці, котрою йшли потяги з російською військовою технікою для участі у війні в Україні наприкінці лютого. “Рейковим партизанам” призначили від 21 до 23 років колонії зі штрафом та конфіскацією майна. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter