В ООН розробили план підготовки прифронтових територій України до зими

Дата: 18 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань розробили план підготовки прифронтових районів України до зими. Першочергові напрямки діяльності гуманітарних організацій – це індивідуальні домогосподарства, ремонти, ковдри, матраци, зимовий одяг, харчі, генератори для деяких лікарень, підтримка шкіл тощо.

Про це під час брифінгу повідомила постійна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун.

Фото з відкритих джерел

“Ми розробили окремий і дуже конкретний, детальний план підготовки до зими, який я передала прем’єр-міністрові, міністру регіонального розвитку, віцепрем’єр-міністру і так далі – як на національному рівні, так і на рівні областей, бо саме на місцях розробляються оперативні плани. Ми робимо базові речі, які знадобляться кожному у зоні бойових дій та прифронтових районах України для того, щоб мати безпечне, гідне і тепле місце для проживання протягом зимових місяців”, – зазначила вона.

Браун зауважила, що регулярно звертається до обох сторін по дозвіл щодо переміщення через лінію фронту для надання допомоги постраждалим.

“Ми отримуємо позитивну відповідь від української сторони, а Російська Федерація поки що не надала нам такого дозволу. Я сподіваюся, що це станеться до початку зимових місяців”, – додала вона.

За словами координаторки, загалом на терміновий заклик щодо гуманітарної допомоги Україні було зібрано 2,9 млрд доларів – це друга найбільша сума в історії ООН після того, як Ємен у 2019 році отримав 3,6 млрд доларів.

“Це підтримка народу України з боку держав-членів і приватного сектору, а також свідчення довіри до гуманітарної спільноти, міжнародної та національної”, – підсумувала Браун. 

Нагадаємо, що виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі заявив, що світ зіткнувся з “глобальною надзвичайною ситуацією безпрецедентного масштабу”, коли близько 345 мільйонів людей можуть наблизитись до голодної смерті, з них 70 мільйонів – через війну в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter