В Омані заблокували аудіосервіс Clubhouse

Дата: 15 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Влада Оману заблокувала аудіосервіс Clubhouse, як пояснив державний регулятор у сфері телекомунікацій, через “відсутність належної авторизації”. Закони країни забороняють роботу застосунків із зашифрованим переданням голосових даних (VoIP).

 Про це повідомляє Reuters.

Фото: Reuters

“Такі застосунки для зв’язку повинні отримувати дозвіл від влади”, – зазначили в Управлінні з регулювання електрозв’язку Оману.  

Хоча в березні 2020 року влада зробила виняток для Skype, Google Meet і Zoom, щоб забезпечити можливість дистанційних навчання та роботи в умовах пандемії коронавірусу.

Уряд Оману бере авторитарний уряд Китаю за зразок для наслідування і забороняє  Clubhouse, який оманці використовують як місце для вільного висловлення своєї думки без державної цензури”, – йдеться в заяві Оманської асоціації з прав людини.

 

Активісти через соцмережі висловлюють протест проти обмеження прав громадян на свободу слова.

“Я сподіваюся, що припинення програми Clubhouse в Омані є результатом технічних проблем, а не формальної заборони”, – написав у твіттері оманський письменник Закарія аль-Мухармі.

Нагадаємо, що соціальну мережу Clubhouse, в якій користувачі можуть спілкуватися голосом, запущено минулого року. Наразі застосунок працює лише на iOS. Популярною соцмережа стала після того, як у ній зареєструвалися Ілон Маск і Марк Цукерберг. Однак для того, щоб отримати доступ до Clubhouse, потрібно мати запрошення.

У лютому Китай заблокував цю соцмережу нібито через те, що там почали обговорювати політично чутливі для китайського уряду теми.

Фотографія обкладинки: Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter