В Олешках окупанти дозволяють отримати вакцину проти гепатиту лише тим, хто отримав російські паспорти

Дата: 03 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Жителі тимчасово окупованого міста Олешки, що на Херсонщині, яке постраждало від затоплення внаслідок підриву загарбниками греблі Каховської ГЕС, можуть отримати по 10 тисяч рублів. Однак тільки ті, хто пройде вакцинацію проти гепатиту А, але зробити її можуть лише власники російських паспортів.

Про це повідомив Олешківський міський голова Євген Рищук у коментарі Укрінформу. 

Фото: Depositphotos

“Окупанти проводять вакцинацію проти гепатиту А, черевного тифу та, здається, від правця… Сказали, що будуть робити населенню три, але роблять лише одне щеплення – проти гепатиту А”, – каже Рищук.

За його словами, три щеплення роблять лише поліцейським, що перейшли на бік окупантів, та російським військовим. Щодо населення, то, якщо потерпілі від затоплення хочуть отримати обіцяні окупантами 10 тисяч рублів, вони повинні спочатку зробити вакцинацію проти гепатиту А. Для цього потрібен паспорт РФ, тобто все спрямовано на російську паспортизацію.

Рищук також розповів, що на тимчасово окупованих територіях окупанти приховують кількість людей, що загинули від затоплення, – вказують, що причиною смерті стала, приміром, хвороба серця. Мер припускає, що в цьому також може бути корупційна складова – щоб отримувати хабарі за правдиву довідку.

Раніше ZMINA писала, що російські окупанти в братських могилах ховають загиблих унаслідок затоплення, яке сталося через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС. Вони роблять це для того, щоб приховати реальну кількість жертв, без забору зразків ДНК і встановлення будь-яких позначок на місці поховання.

Нагадаємо, що внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції загинула 21 людина, зокрема п’ять – під час евакуації, через обстріли росіян. Крім того, поранень зазнали 28 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter