В окупованому Токмаку росіяни звинувачують неповнолітнього у підготовці теракту

Дата: 11 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

9 листопада загарбники затримали 15-літнього мешканця окупованого Токмака у Запорізькій області. Хлопця звинувачують у тому, що він нібито придбав вибухівку для здійснення теракту.

Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Фото з відкритих джерел

Ми бачимо, що терор посилюється щодня. Наприклад, позавчора у Токмаку  росіяни затримали юнака, у будинку якого знайшли боєприпаси. Найцікавіше, що ці боєприпаси залишили самі росвійськові, які проживали у цьому будинку декілька тижнів. Підлітка звинувачують у тому, що він нібито придбав вибухівку і готував теракт”, – повідомив мер.

Як зазначив Федоров, окупанти “вигадують” злочини проти цивільного населення для того, щоб тримати його у страху та догоджати своєму керівництву. Як приклад можна навести випадок із незаконним затриманням чоловіка з Бердянська за пост у соцмережах.

Нагадаємо, на окупованих територіях Запорізької області станом на 8 липня зафіксували 393 випадки викрадення цивільного населення російськими окупантами. З цієї кількості 230 осіб згодом звільнили, а 163 залишаються у заручниках.

Також російські окупанти звільнили сина голови Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка – 16-річного Владислава. Хлопець перебував у полоні з 8 квітня. Дата звільнення та інші подробиці не повідомляються.

Відомо, що хлопця викрали на російському блокпості у Василівці під час руху евакуаційної автоколони, яка йшла з Мелітополя до Запоріжжя. Машину, в якій хлопець їхав разом з двома знайомими жінками та трьома малолітніми дітьми, зупинили на блокпості у Василівці. Всіх, окрім Влада, відпустили після тригодинної перевірки.


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує насильницькі зникнення, затримання та викрадення цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях. Якщо ваші рідні зникли або ви маєте побоювання, що їх могли викрасти, – напишіть, будь ласка, на нашу електронну адресу es@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами. 

Отримана інформація за згодою заявника буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, а також міжнародних організацій для внесення ними інформації до періодичних звітів, зокрема до Комітету ООН проти тортур, Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо, для  документування та подальшого розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні й притягнення винних до відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter