На Запоріжжі у полоні окупантів перебувають 163 викрадених місцевих жителі

Дата: 08 Липня 2022
A+ A- Підписатися

На окупованих територіях Запорізької області станом на 8 липня зафіксовано 393 випадки викрадення цивільного населення російськими окупантами. З цієї кількості 230 осіб згодом звільнили, а 163 залишаються у заручниках.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Фото: ЕРА

“Запорізька область продовжує потерпати від протиправних дій представників Російської Федерації. Особливо страждають люди, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Не погоджуючись співпрацювати з терористами та демонструючи свою підтримку України як самобутньої та незалежної держави, місцеві жителі відчувають на собі прояви психологічного та фізичного насилля. Крім мародерства та соціального напруження, останнім часом частішають випадки викрадень”, – йдеться у повідомленні.

Так, з початку російського вторгнення, станом на 8 червня відомо про 393 випадки викрадення серед цивільного населення. З них звільнено 230 осіб, а ще 163 продовжують перебувати у заручниках.

“Представники РФ не поділяють українців на цивільних та військових, тому від постійного терору страждають абсолютно усі категорії населення, незалежно від віку, статі, професії та соціального статусу. Свою ганебну поведінку та мотиви викрадень росіяни не пояснюють. І хоча над процесом звільнення працюють на всіх рівнях влади, кількість викрадень більша ніж кількість звільнених”, – пише ЗОВА.

Як зазначає адміністрація, найчастіше окупанти викрадають представників міських рад, підприємців, керівників підприємств, установ та організацій. Подекуди ставалися викрадення журналістів та дітей.

Нагадаємо, що російські окупанти звільнили сина голови Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка – 16-річного Владислава. Хлопець перебував у полоні з 8 квітня. Дата звільнення та інші подробиці не повідомляються.

Відомо, що хлопця викрали на російському блокпості у Василівці під час руху евакуаційної автоколони, яка йшла з Мелітополя до Запоріжжя. Машину, в якій хлопець їхав разом з двома знайомими жінками та трьома малолітніми дітьми, зупинили на блокпості у Василівці. Всіх, окрім Влада, відпустили після тригодинної перевірки.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте їх на адресу tp@humanrights.org.ua.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter