В окупованому Славутичі росіяни вбили трьох мирних жителів на мітингу проти загарбників — мер міста

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Мер Славутича Юрій Фомічев увечері 26 березня заявив про окупацію міста російськими військами та розповів про загибель трьох мирних жителів на мітингу проти російських загарбників.

Про це міський голова сказав у своєму відеозверненні, пише ТСН.

Фото з відкритих джерел

“Славутич із сьогоднішнього дня в окупації. Ми стійко боронили наше місто. Три дні тому ми отримали ультиматум здати його без бою, але наші військові, Нацполіція ухвалили рішення відстоювати місто. Вони не могли по-іншому, вони – військові, вони для цього і працюють”, — розповів Фомічев.

Проте сили виявилися нерівними, тож захисники міста вирішили не ризикувати життями мирних жителів та не чинили опір окупантам.

Фомічев підтвердив загибель трьох містян під час мітингу проти окупації 26 березня.

“Усе місто, ті хто залишився, вийшли на вулицю з прапорами України, з гаслами, що Славутич — це Україна, що нам не треба тут нікого іншого, бо це наша земля, ми самі знаємо, як нам тут жити. І сьогодні Славутич залишається українським містом, під українськими прапорами, з українською владою, з українською Конституцією, зі своїм кодексом етики”, — заявив мер.

Нагадаємо, що російські окупанти почали спроби взяти штурмом місто-супутник Чорнобильської АЕС Славутич 24 березня. 

Місто перебувало у російській блокаді, туди було дуже складно доставляти допомогу. 

Як розповіла Суспільному заступниця начальника відділу ВМСІ ЧАЕС Валентина Одиниця, росіяни зайшли в місто ввечері 25 березня та розстріляли блокпост. За її словами, на акції у Славутичі загинула людина, також є поранені. 

26 березня з’явилася інформація про викрадення мера міста Фомічова, згодом — про те, що його звільнили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter