В окупованому Севастополі затримали художника за одиночний пікет з плакатом “Рукож*пая власть, слазь”

Дата: 06 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У центрі окупованого Севастополя затримали місцевого художника Віктора Чижова за одиночний пікет із плакатом “Рукож*пая власть, слазь” (укр. “Рукод*па владо, злізай!”): таким чином чоловік, відомий проросійськими та прорадянськими поглядами, намагався висловити незгоду з діями влади РФ.

Про це пишуть “Крим.Реалії”.

Віктор Чижов. 4 вересня 2024 року. Джерело: телеграм-канал “Крымский ветер”

Чижов вийшов на пікет до міської дошки пошани у центрі міста на площі Нахімова.  Свою акцію він приурочив до виборчої кампанії та російських виборів до місцевого “парламенту”, які мають відбутися 7–8 вересня.

Художника затримали та відправили у СІЗО. Жодних коментарів щодо його затримання місцеві силовики не надавали.

Про пікет і подальше затримання Чижова також повідомили у телеграм-каналі “Крымский ветер”.

“Севастополь. Навіть проросійський художник Віктор Чижов не витримав. Його затримали за перформанс біля міської Дошки пошани”, – йдеться у повідомленні.

Як пишуть “Крим.Реалії”, Віктор Чижов – автор монументальних батальних сцен періоду Кримської війни 1854–1856 років. Бере активну участь у судах за позовами місцевого “Безсмертного полку” проти “незаконних дій щодо організації”.

Відомий як організатор “патріотичних виставок” в окупованому Криму, таких, як “Квіти фронтовикам”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що створений Росією Севастопольський міський суд засудив 38-річну жительку Севастополя до п’яти років нібито за збір та передавання представнику України даних про переміщення бойових кораблів та авіації збройних сил РФ і вандалізм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter