В окупованому Мелітополі увʼязнили за “шпигунствоʺ на 13 років українця Олександра Матюхіна

Дата: 20 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий суд в окупованому Мелітополі засудив Олександра Матюхіна на 13 років ув’язнення в колонії суворого режиму за нібито шпигунство на користь ЗСУ.

Про це повідомляє генпрокуратура РФ.

Олександр Матюхін. Фото: генпрокуратура РФ

Російські силовики стверджують, що Матюхін з липня 2022 року до березня 2023 року збирав інформацію про місцеперебування військової техніки та підрозділів ЗС РФ у Запорізькій області.

Ці дані він нібито надсилав своєму братові, який служив командиром взводу артилерійської розвідки ЗСУ. Росіяни стверджують, що отримані відомості могли використовуватись для завдання вогневих ударів по російських військах.

Нагадаємо, що звинувачення українців на окупованих територіях в “шпигунстві” поширена практика російських силовиків. Так, за шпигунство до 11 років засудили Євгена Монастирьова, ще 5 українцям виніс вирок ʺверховний судʺ Криму, а Кабардино-Балкарський суд на 12 років ув’язнив 45-річного громадянина України. 

Нещодавно росіяни відправили за ґрати на 18 років мелітопольця Миколу Будовського за нібито підготовку диверсії проти російських військовослужбовців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter