В окупованому Мелітополі “судять” п’ятьох українців за вбивство очільника окупаційної адміністрації

Дата: 19 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому російськими військовими Мелітополі до так званого суду передали справу місцевих Данила Смоли, Дмитра Новікова, Олександра Ляховченка, Олексія Кириченка, Володимира Тетерева, яким закидають вбивство очільника окупаційної адміністрації Івана Сушка.

Про це повідомляє видання РІА-Південь, посилаючись на пропагандистські ЗМІ.

Ротонда в Мелітополі, на якій росіяни змінили напис з українського на російський, а також додали георгіївську стрічку та слова “Слава переможцям”. Фото: Alexander Ermochenko / Reuters

Мелітопольцям інкримінують “акт міжнародного тероризму та незаконне придбання, зберігання, носіння, перевезення вибухових речовин і вибухових пристроїв”. 

За версією так званого слідства, представники українських спецслужб створили групу, учасники якої з 24 лютого по 20 липня 2022 року планували вчинити замах на життя очільника окупованого селища Михайлівка Запорізької області. Смола, Новіков, Ляховченко, Кириченко начебто мали стежити за Сушком, а Тетерук 23 серпня 2022 року встановив вибуховий пристрій у його автівку, що стояла біля місцевої адміністрації.

Сушко отримав смертельні поранення через вибух наступного дня. Російські силовики стверджують, що Тетерук активував вибуховий пристрій, коли побачив, як автомобіль Сушка рушив з місця. 

Нагадаємо, що Служба безпеки України заочно повідомила про підозри трьом росіянам, причетним до незаконного позбавлення волі священників греко-католицької церкви міста Бердянськ – Івана Левицького і Богдана Гелети. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter