В окупованому Маріуполі росіяни розпочали підготовку “юних нахімовців”

Дата: 04 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Окупанти розпочали навчання курсантів у побудованій у Маріуполі філії російського Нахімовського військово-морського училища, зараз його відвідує 240 “нахімовців”.

Про це пише ZMINA з посиланням на інформацію проросійських медіа.

Фото з пропагандистських медіа

Усього тут працюватимуть три потоки, починаючи з 5 по 7 класи, у кожному – по 80 учнів. Серед 240 курсантів не лише місцеві діти, але й з інших окупованих регіонів, зокрема Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Окупанти наголосили, що цього року завантаження училища ще не повне. Загалом тут готові прийняти на навчання 560 осіб. Уже наступного року керівництво сподівається вийти на цю кількість, йдеться в повідомленнях пропагандистських ЗМІ.

Фото з пропагандистських медіа

Як пояснили правозахисники, впровадження такого навчання є порушенням міжнародного гуманітарного права – заборони пропаганди служби в збройних силах. Однак потрібно розуміти, що йдеться про дітей, власна ідентичність яких ще не повністю сформована, вони більш схильні піддаватися зовнішньому впливу, особливо такому цілеспрямованому й запакованому в “героїчність” позиціюванню служби в ЗС РФ як єдиного правильного кроку.

Нагадаємо, що про початок набору кандидатів на навчання до філіалу Нахімовського військово-морського училища в окупованому Маріуполі росіяни оголосили в травні 2024 року. Курсантів приймали вже після 4 класу середньої школи.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни на окупованих територіях України долучили до складу мілітарного центру “Юнармія” понад 35 тисяч дітей і ця цифра постійно збільшується.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter