В окупованому Криму в шістьох свідків Єгови провели обшуки, на одну з вірянок порушили “кримінальну справу”

Дата: 15 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму російські силовики обшукали та допитали шістьох вірян церкви “Свідки Єгови”, на одну з вірянок – 68-річну Тамару Братцеву порушили “кримінальну справу”.

Про це пише Кримська правозахисна група (КПГ).

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Кілька груп озброєних силовиків у масках вранці 5 серпня вдерлися до будинків свідків Єгови із селищ Роздольне, Сінокосне та міста Алушти.

Як пояснили в релігійній організації, вони грубо вимагали надати паролі від електронних пристроїв, розпитували про єдиновірців. Вилучили електронні пристрої, зокрема кнопковий телефон та особисті записи. Обшуки проходили під керівництвом старшого слідчого Я. А. Меркулова, йдеться у повідомленні.

У Роздольному до вірянина прийшли на роботу. Чоловіка поклали обличчям у підлогу, затягли руки капроновою стяжкою, через що той травмувався. Пізніше постраждалий зафіксував ушкодження у травмпункті, проте медичну довідку у нього відібрали у відділку поліції, стверджують у свідків Єгови.

Через чотири години після початку обшуків стосовно Братцевої порушили кримінальну справу за статтею “Розпалювання ненависті чи ворожнечі, так само як приниження людської гідності” кримінального кодексу РФ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Краснодарський крайовий суд РФ затвердив рішення про переведення засудженого за приналежність до свідків Єгови севастопольця Віктора Сташевського з колонії до в’язниці на 3 роки.

Чоловік відбуватиме решту покарання з більшою суворістю і меншою свободою переміщення.

Сташевський став першим засудженим вірянином цієї церкви на території Криму.

Також читайте: “Нетрадиційні”: як у Криму судять свідків Єгови

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter