В окупованому Криму росіяни завели понад 660 справ за “дискредитацію” ЗС РФ

Дата: 11 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Станом на початок лютого поточного року в тимчасово окупованому Криму в “судах”, підконтрольних РФ, налічувалося 665 незаконних адміністративних проваджень за статтею про так звану “дискредитацію ЗС РФ”.

Про це повідомили у представництві Президента України в Автономній Республіці Крим.

Так, повідомляється, що мешканка тимчасово окупованого Криму активно постила в соціальні мережі заклики проти війни, за що її затримали окупанти. Кримчанку змусили просити вибачення на камеру. Крім того, на неї склали протоколи, а матеріали направили до окупаційного “суду”.

Інший випадок: вагітна мешканка одного з нових мікрорайонів Сімферополя, відстоюючи місце на паркуванні, невдоволено висловилась проти військових–учасників “СВО”, чим нібито “образила військових”. За це жінку затримали окупанти та змусили її просити вибачення на камеру.

Розповідається про жителя міста Ялта, який в українських телеграм-каналах демонстрував свою українську позицію. Його затримали окупаційні силовики. Чоловіку незаконно присудили 8 діб арешту та 35 тисяч рублів штрафу. Крім того, під час затримання у нього вдома зафіксували предмети з українською символікою. Його змусили просити вибачення на камеру.

Окупанти також затримали мешканця Сімферополя Сейдала Абібуллаєва, який нібито розміщував у соцмережах прапори України. Окупаційний “суд” незаконно заарештував чоловіка на 14 діб. Крім того, йому призначили штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію ЗС РФ”.

Станом на 9 лютого 2024 року, за даними представництва Президента в АРК, зафіксовано 665 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ до т. зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму. З них у 581 випадку так званий суд виніс постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднав до іншої справи за іншою статтею та виніс сукупне рішення. У 11 випадках розгляд матеріалів продовжується. Сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 18,57 млн російських рублів. Загалом адміністративне стягнення застосовано щодо 564 осіб.

Нагадаємо, наприкінці січня 2024 року в окупованому Криму так званий суд призначив покарання у два роки випробувального терміну та заборонив публікувати матеріали в інтернеті протягом трьох років місцевому чоловіку за те, що він помочився на Z-інсталяцію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter