В окупованому Криму чоловіку присудили два роки випробувального терміну за те, що помочився на Z-інсталяцію

Дата: 29 Січня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Росією Криму так званий суд призначив покарання у два роки випробувального терміну та заборонив публікувати матеріали в інтернеті протягом трьох років місцевому чоловіку за те, що він помочився на Z-інсталяцію. 

Про це розповідають пропагандистські російські медіа. 

Скриншот відео

Випадок, щодо якого судили чоловіка, трапився в серпні минулого року в Бахчисараї. Тоді в мережі з’явився запис відеоповідомлення, що чоловік, вочевидь, надіслав комусь. У ролику він показує інсталяцію, що підсвічується, та каже: “Дивіться, є ось такий монумент – ху***а повна. Хочете знати, що я зараз робитиму?” 

Після цих слів хлопець почав мочитися на символи Z та V.  

Невдовзі кримський донощик Олександр Таліпов, причетний до чималої кількості переслідувань кримчан, опублікував скриншот відео, закликав підписників деанонімізувати його героя, а потім виклав ролик з вибаченнями засудженого.

Кримчанина судили за статтями російського кримінального кодексу щодо вандалізму та реабілітації нацизму. В Україні символ, на який помочився чоловік, заборонений законом, ухваленим парламентом ще у 2022 році. 

Кримський донощик Таліпов, який виклав відео з кримчанином, у своїх телеграм-каналах публікує персональні дані мешканців півострова, які підтримують Україну, наприклад набивають татуювання. Внаслідок скарг людей притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за так звану “дискредитацію” російської армії, а також змушують перепрошувати на камеру. 

Нагадаємо, що імена тих, хто допомагає Росії переслідувати кримчан на окупованому півострові, відомі активістам. Детальніше про це можете почитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter