В Криму оштрафували мешканку Нової Каховки за заклики не приходити на незаконний референдум

Дата: 16 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Кримський окупаційний суд оштрафував мешканку Нової Каховки Вікторію Бакалець за “образу Росії” на 40 тисяч рублів. Жінку звинуватили у тому, що на своїй фейсбук-сторінці вона закликала не приходити на незаконний російський референдум та звинувачувала РФ у скоєнні воєнних злочинів.

 Про це повідомляє окупаційний пропагандистський канал “Кримський СМЕРШ”.

 

За інформацією окупантів, Вікторію затримали, а зібрані матеріали передали до суду для ознайомлення. Потім один з кримських “судів” визнав її винною в “образі РФ”  та оштрафував на 40 тисяч рублів. При цьому жінку змусили записати “відеовибачення”, на якому вона каже, що більше так робити не буде.

“Виклала у своїх соцмережах неправдиву інформацію про дії збройних сил Російської Федерації. Надалі зобов’язуюся більше такого не робити, щиро каюсь”, – повторює жінка за кимось на відео.

У пабліку стверджують, що Вікторія “як справжня хохлушка” отримала однією з перших російський паспорт і переїхала до Сімферополя.

“А може позбавити її громадянства, майна і видворити за територію РФ? Як вважаєте?” –  запитує “Кримський СМЕРШ”.

Нагадаємо, в окупованому Криму “мировий суд” Сімферополя призначив адвокату Емілю Курбедінову штраф у розмірі 30 тисяч рублів за публікацію в телеграм-каналі “КЕМська волость” інформації про незаконний виклик студентів із відстрочкою до військкомату.

15 лютого 2024 року в тимчасово окупованому Сімферополі біля будівлі незаконного “управління ФСБ” співробітники незаконного “центру протидії екстремізму” Роман Філатов і Руслан Шамбазов затримали адвоката Еміля Курбедінова та відвезли до міського “відділку поліції”.

Згодом окупанти відпустили адвоката й склали на нього протокол за ч. 9 ст. 13.15 КпАП РФ (“зловживання свободою масової інформації”) через коментар щодо законності виклику на медичний огляд та засідання призовної комісії призовників, які мають відстрочення від призову.

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим засудило незаконне затримання Курбедінова та вимагає негайного припинення переслідування адвоката й будь-яких форм перешкоджання його професійній діяльності. Відомство також закликало світову адвокатську й міжнародну спільноту відреагувати та засудити систематичні переслідування незалежних адвокатів, порушення стандартів і гарантій адвокатської діяльності в окупованому Криму.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що адміністрація Кримського інженерно-педагогічного університету надала два докази, що суперечать один одному, про те, як допис кримського адвоката Еміля Курбедінова про незаконний призов студентів з відстроченням позначився на навчальному процесі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter