В окупованому Криму російські силовики знову обшукали будинок кримськотатарського активіста Ільвера Аметова

Дата: 06 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Російські силовики увечері 5 лютого провели черговий обшук у будинку кримськотатарського активіста, голови Судакського регіонального меджлісу Ільвера Аметова.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила кримськотатарська активістка Ельмаз Акімова.

Ільвер Аметов

За її даними, обшук почали близько 19:00 і він тривав дві години.

“Проводили його співробітники ФСБ, ОМОНу, слідчого комітету, поліції міста Феодосії та Судака. Також була присутня швидка допомога, РЕМ, МНС, ДАІ, автомобіль без розпізнавальних знаків. Загалом до обшуку були залучені близько 40 співробітників. Постанову на обшук господарю будинку не показали”, – повідомила вона. 

За даними Акімової, приводом для обшуку, як стверджує незаконна “поліція” Феодосії, став телефонний дзвінок, що надійшов до відділу з київського номера 044.

“Той, хто телефонував, нібито повідомив поліцію, що в будинку Ільвера Аметова стався злочин: “його син, який прописаний за цією адресою, зарізав свою дружину”. Приїхавши, звичайно, вони не виявили нічого подібного. Провели обшук, а також розмову з дружиною сина, оглянули всі приміщення в будинку, зафіксували все на фото. Після того як переконалися, що все гаразд, усі співробітники залишили домоволодіння Ільвера-ага. Нагадаю, що за останні 10 днів це вже другий обшук у будинку Ільвера Аметова”, – повідомила Акімова.

Російські силовики публічно не повідомляли про обшук у будинку Аметова.

Як відомо, Ільвер Аметов – голова Судакського регіонального меджлісу, який Росія заборонила з 2016 року.

Під час обшуку у вересні 2019 року з домашнього музею політика вилучили старовинні експонати зброї. Він колекціонує артефакти понад 20 років. 2022 року так званий “Судакський міський суд” у кримінальній справі щодо кримськотатарського активіста Ільвера Аметова, якого окупанти звинувачували в незаконному зберіганні зброї, вирішив припинити судовий розгляд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter