У Криму “суд” припинив справу проти кримськотатарського активіста Ільвера Аметова

Дата: 22 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Так званий “Судакський міський суд” під час чергового засідання у кримінальній справі щодо кримськотатарського активіста Ільвера Аметова, якого звинувачували у незаконному зберіганні зброї, вирішив припинити судовий розгляд.

Про це повідомляє правозахисна організація Кримський процес

Як пояснив за підсумками засідання адвокат підсудного Олексій Ростовцев, незаконний “суддя” Михайло Іванов встановив, що Ільвер Аметов добровільно видав співробітникам поліції частину карабіна, яка зберігалася у його будинку як музейний експонат. На цій підставі “суд” ухвалив рішення припинити кримінальну справу.

Як відомо, 27 вересня 2019 року в будинку Ільвера Аметова пройшов обшук, під час якого окупаційні силовики вилучили старовинну зброю. Пізніше проти активіста порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 222 КК РФ (“Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення чи носіння зброї, її основних частин, боєприпасів”).

5 серпня 2021 року “Судакський міський суд” оголосив вирок у кримінальній справі щодо сімдесятирічного місцевого активіста Ільвера Аметова, якого звинувачували у незаконному зберіганні частин вогнепальної зброї (за експонування в домашньому музеї карабіна часів Другої світової війни). Незаконна “суддя” Олена Босі визнала його винним та призначила покарання у вигляді 8 місяців обмеження волі.

15 лютого 2022 року так званий “суддя” формування, що називає себе “Верховним судом Республіки Крим” Олег Лебідь скасував вирок літньому судакському активісту Ільверу Аметову. Справу надіслано на новий розгляд до суду першої інстанції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter