У Судаку “суд” присудив вісім місяців обмеження волі місцевому активістові Ільверу Аметову

Дата: 05 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Судакський міський суд” 5 серпня оголосив вирок у кримінальній справі проти 70-річного активіста Ільвера Аметова. Окупаційна влада інкримінує чоловікові незаконне зберігання частин вогнепальної зброї – карабіна часів Другої світової війни, який він експонував в домашньому музеї.

Про це повідомляє видання “Кримський процес”

Ільвер Аметов

“Суддя” Олена Боси визнала його винним і призначила покарання у вигляді восьми місяців обмеження волі. “Прокурор” просив “суддю” призначити обмеження волі на десять місяців. 

Покарання передбачає обов’язкове відвідування “відділу поліції” один раз на місяць, заборону на виїзд з міста Судака і зобов’язання не залишати своє житло з 22:00 до 06:00.

Оголошення вироку відбулося без участі слухачів, яких не пустили в будівлю “суду” через обмеження, пов’язані з коронавірусом. Адвокат Олексій Ростовцев подаватиме апеляційну скаргу на вирок.

Нагадаємо, 27 вересня російські силовики в Судаку провели обшук у помешканні Ільвера Аметова. У нього вилучили “на експертизу” посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу, музейні експонати, деякі документи.

Раніше Ільвер Аметов на “судовому засіданні” заявив, що знайдений у його будинку предмет, схожий на зброю, належав його покійному синові. За його словами, він понад 15 років містився під склом як музейний експонат.

Незаконний “Судакський міський суд” почав розгляд кримінальної справи 29 червня 2020 року.

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження через “незаконні обшуки” в домоволодінні Ільвера Аметова.

У травні 2020 року повідомлялося, що незаконний “Мировий суд Судака” ухвалив рішення оштрафувати на 150 тисяч рублів Ільвера Аметова. Штраф стосувався його підприємницької діяльності.

У зв’язку з тим, що в суд не були доставлені речові докази, засідання відкладено на 29 жовтня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter