У кримському “суді” активіст Аметов заявив, що в нього вдома була “музейна зброя”

Дата: 18 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У незаконному “Судакському міському суді” в межах кримінальної справи проти кримськотатарського активіста Ільвера Аметова зачитали покази свідків обвинувачення, які не з’явилися на засідання.

Як інформує видання “Кримський процес”, таке рішення 17 вересня за згодою сторін ухвалила “суддя” Олена Андріївна Босі.

Адвокат Олексій Ростовцев зауважив, що ці свідчення мають технічний характер і вказують на те, що вилучений предмет, схожий на зброю, містився на момент обшуку в будинку Аметова. Сам підсудний цього й не заперечує. Окрім цього, захист звернув увагу на те, що свідчення обох очевидців є ідентичними і повністю повторюють одне одного.

Після оголошення свідчень у “суді” допитали самого підсудного. Він повідомив, що знайдений у його будинку предмет, схожий на зброю, належав його покійному синові. За словами Ільвера Аметова, вилучений предмет понад 15 років містився під склом як музейний експонат.

Наступного засідання допитають експерта, який зробив висновок про те, що вилучений предмет є вогнепальною зброєю.

Нагадаємо, 27 вересня 2019 року в будинку Ільвера Аметова російські силовики провели обшук, під час якого вилучили старовинну зброю. Пізніше проти активіста порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 222 КК РФ (“Незаконне придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів”).

Ільвер Аметов

Так званий “Судакський міський суд” почав розгляд кримінальної справи 29 червня. Наразі вже відбулося три засідання. 

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження через “незаконні обшуки” в домоволодінні чоловіка.

Після обшуків у Судаку в Аметова вилучили “на експертизу” посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу, музейні експонати, деякі документи.

Російські силовики вже не вперше проводять обшуки в будинку Ільвера Аметова. Перший обшук був у грудні 2015 року, коли він перебував у лікарні. На підставі чого – невідомо. У травні 2017 року до нього знову навідувалися силовики та затримали його сина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter