В окупованому Криму планують відібрати майно у співачки Джамали

Дата: 09 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада Криму планує відібрати активи ще 110 українських фізичних і юридичних осіб, які “вчиняють щодо Росії недружні дії”, серед іншого у списку є майно української співачки кримськотатарського походження, переможниці “Євробачення-2016” Джамали.

Майно в українців відбиратимуть у межах “націоналізації активів”, повідомив очільник окупаційного кримського парламенту Володимир Константинов.

Українська співачка Джамала.

“Планується поповнити перелік націоналізованого майна новими об’єктами, що належать 110 особам, які підтримують київський режим і спонсорують ЗСУ. Серед цих людей — Джамаладінова Сусана Алімовна, відома як співачка Джамала, щодо якої порушено кримінальну справу, а саму виконавицю оголошено в розшук через поширювану нею фейкову інформацію про Збройні сили Росії”, – написав він.

Також до переліку майна, що підлягає “націоналізації”, окупанти внесли:

  • майно депутата Броварської районної ради Київської області, який є бенефіціаром Центру дельфінотерапії, реабілітації та відпочинку в Алушті;
  • холдингової компанії “Київміськбуд”;
  • Арсенія Яценюка – бенефіціара ТОВ “Антей 2012”, яке є правовласником нерухомого майна в Ялті;
  • майно сім’ї народної депутатки України Лідії Котеляк, яка очолює організацію “Матері мобілізованих”;
  • майно її сина Ігоря Котеляка — бійця ГУР МО України;
  • ЗАТ “Ялтинська кіностудія”;
  • ТОВ “Готель “Брістоль” в Ялті;
  • ПАТ “Платинум банк”.

Є в переліку також об’єкти, що належать родичам українського політика Віталія Хомутинніка, та “іншим українським сусідам Зеленського в Лівадії”, уточнив Константинов.

Нагадаємо, що постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева неодноразово заявляла, що Україна не має наміру визнавати акти, які порушують права людини чи держави. До них належать рішення щодо “націоналізації” чи конфіскації майна, щодо встановлення спадщини.

Крім того, у представництві наголошували на тому, що права потерпілих власників майна відновлять через повернення цього майна чи компенсацію від Росії, зокрема у вигляді репарацій.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що голова комітету з економічної політики верхньої палати парламенту РФ Андрій Кутєпов та російська сенаторка Катерина Алтабаєва підготували законопроєкт про обов’язковий термін реєстрації нерухомості до 1 січня 2026 року для жителів Севастополя та Криму.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що законопроєкт пропонує встановити граничний термін надання “документів, які є підставою для державної реєстрації прав на нерухоме майно, розташоване на території міста Севастополя та Республіки Крим, для державної реєстрації відповідних прав… у Єдиному державному реєстрі нерухомості – до 1 січня 2026 року”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter