В окупованому Криму до двох з половиною років засудили чоловіка, який висловив ставлення до “дня Перемоги”

Дата: 27 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний “Верховний суд Республіки Крим” визнав винним у нібито “реабілітації нацизму” мешканця тимчасово окупованого Джанкоя Євгена Шведа, якого окупаційні силовики викрали в червні 2023 року, і через місяць його виявили в СІЗО-1.

Про це інформує правозахисна організація “Кримський процес”.

Російські слідчі висунули чоловікові обвинувачення за двома епізодами статті “реабілітація нацизму”.

“Суд” призначив Шведу покарання у вигляді двох років та шести місяців позбавлення волі. Також він встановив кримчанину заборону на адміністрування сайтів терміном чотири роки.

Раніше Євген Швед публічно висловився щодо святкування 9 травня. У своєму телеграм-каналі він написав, що 9 травня – “мерзенне, ублюдкове, збочене до глибини своєї суті псевдосвято”, яке викликає в нього жах із самого дитинства.

Євген Швед

Спочатку йому інкримінували поширення свідомо неправдивих відомостей про діяльність СРСР у роки Другої світової війни та відомостей, що виражають “неповагу до суспільства, про дні військової слави”. Після затримання Євген Швед визнав свою провину і як доказ оформив добровільний внесок у фонд підтримки “СВО” і СВО – так росіяни називають свою геноцидальну війну проти українського народу. . За це йому пообіцяли умовний термін покарання.

Судовий процес пройшов у два засідання в особливому порядку без дослідження доказів під головуванням незаконної “судді” Наталії Кулінської, яку українські правоохоронні органи оголосили в розшук за звинуваченням у державній зраді. Вона стала відомою завдяки численним порушенням стандартів права на справедливий суд під час розгляду сфабрикованої справи щодо громадянської журналістки з Феодосії Ірини Данилович.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter