В окупованому Криму чоловіку загрожує в’язниця за те, що помочився на Z-інсталяцію

Дата: 28 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

В окупованому Бахчисараї в Криму російські силовики відкрили кримінальне провадження щодо місцевого мешканця за “вандалізм” через те, що він помочився на інсталяцію із забороненими в Україні символами Z та V.  

Про це повідомили в так званому “МВС” півострова. 

Скриншот запису відеоспостереження

Затриманого звуть Олександр Тюренко

25 серпня в мережі з’явився запис відеоповідомлення, яке чоловік, вочевидь, надіслав комусь. У ролику він показує інсталяцію, що підсвічується, та каже: “Дивіться, є ось такий монумент – ху***а повна. Хочете знати, що я зараз робитиму?” 

Після цих слів хлопець почав мочитися на символи Z та V.  

Невдовзі кримський донощик Олександр Таліпов, причетний до чималої кількості переслідувань кримчан, опублікував скриншот відео, закликав підписників деанонімізувати його героя, а потім виклав ролик з вибаченнями Тюренка.

Стаття, за якою переслідують кримчанина, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на три роки. Російські силовики кажуть, що чоловік “визнав свою провину та написав явку з повинною”.

Донощик Таліпов, який виклав відео з Тюренком, у своїх телеграм-каналах публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну, наприклад набивають татуювання. Внаслідок скарг людей притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за так звану “дискредитацію” російської армії, а також змушують перепрошувати на камеру. 

Нагадаємо, що 24 серпня в окупованій Євпаторії невідома не дала двом жінкам покласти квіти до пам’ятника Шевченку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter