В окупованій Євпаторії невідома не дала двом жінкам покласти квіти до пам’ятника Шевченку

Дата: 24 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У окупованій Євпаторії у Криму невідома напала на двох жінок, які намагались покласти квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. 

Запис із розповіддю виклав у власному каналі кримський донощик Олександр Таліпов, що співпрацює з російськими силовиками.

Скриншот відео

У ролику видно двох жінок – доньку та літню матір. 

За словами постраждалих, цього року вони прийшли покласти квіти лише вдвох, бо місцеві посадовці дозволили зробити тільки так, якщо вони мають українську символіку. 

“Минулого року начальник МНС сказав, що ми маємо право прийти із синьо-жовтою стрічкою та прапором, але нікого не кликати із собою. Ми цього разу прийшли самі. Минуло разу було дев’ять людей”, – розповідає постраждала. 

Напад, судячи з розповіді, здійснила невідома жінка. Вона забрала букет, а одна з постраждалих намагалась наздогнати її, втім, це не вдалось. 

Жінки хотіли покласти квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, який спорудили у місті у 2003 році на розі однойменної вулиці Шевченка під час святкування 2500-ліття Євпаторії. Спроєктував його місцевий скульптор Олексій Шмаков.

Фото: Вікіпедія

Донощик Таліпов, який виклав відео із постраждалими жінками, у своїх телеграм-каналах публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг людей притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за так звану “дискредитацію” російської армії. 

ZMINA розповідала, як кримчани висловлюють незгоду щодо розв’язаної Росією війни. 

Нагадаємо, що нещодавно окупанти змусили аніматорів з окупованої Алушти співати про Путіна через танці під пісні Вєрки Сердючки

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter