Окупанти змусили аніматорів з Алушти співати про Путіна через танці під пісні Сердючки

Дата: 11 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

В тимчасово окупованій Алушті аніматорів аквапарку змусили співати пісні про розшукуваного Міжнародним кримінальним судом Володимира Путіна. Таким чином їх покарали за танці під українські пісні.

Відповідні три відео зі співробітницями з кримського аквапарку розміщені в телеграм-каналі “Крымский СМЕРШ”, автором якого є проросійський блогер Олександр Таліпов, що співпрацює з російськими силовиками.

На одному із записів молоді жінки танцюють під пісню української виконавиці Вєрки Сердючки.

Пізніше в телеграм-каналі “Крымский СМЕРШ” з’явилося інше відео з дівчатами – на ньому вони перепрошують “за необдуманий вчинок”, висловлюють підтримку очільнику Кремля Володимиру Путіну та учасникам так званої “спеціальної військової операції”і так у Росії називають війну проти України. – Ред..

 

Також аніматори виконали пісню зі словами: “Владимир Путин – молодец. Политик, лидер и боец…”

Як відомо, у Росії та на окупованих нею українських територіях продовжують систематично переслідувати проукраїнськи налаштованих жителів. Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своєму телеграм-каналі публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію” армії РФ.

Раніше правозахисна організація “Кримський процес” заявила, що щодня в українському Криму окупанти судять одну людину за демонстрацію проукраїнської позиції. 

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя здійснює процесуальне керівництво у 127 кримінальних провадженнях за фактами незаконного позбавлення волі осіб за їхню проукраїнську позицію чи участь у відповідних заходах, а також в одному – за фактом неналежного надання меддопомоги українським політв’язням.

У своїй щорічній доповіді “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна” Рада Європи констатувала, що за роки окупації на півострові значно погіршилося становище зі свободою слова, особливо після запровадження суворого екстремістського законодавства. У Раді Європи вказали, що його застосовують для надмірного та непропорційного переслідування критиків.

Загалом середовище на півострові лишається несприятливим для свободи вираження думок та свободи слова серед ЗМІ, підкреслили автори доповіді. У документі йдеться, що Секретаріат Ради Європи продовжує отримувати повідомлення, що свідчать про втручання у свободу вираження та свободу слова. Укладачі доповіді прирівнюють такі втручання до цензури.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter