В окупованому Криму “апеляційний суд” залишив чинним вирок екскомандиру корабля “Славутич” Олексію Кисельову

Дата: 23 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Незаконний “Верховний суд республіки Крим” 22 серпня не підтримав апеляційної скарги на вирок так званого “Джанкойського районного суду” екскомандиру корабля ВМС України “Славутич” Олексію Кисельову, якого раніше засудили до восьми з половиною років в’язниці. “Суд” залишив вирок чинним.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив адвокат Олексій Ладін.

Олексій Кисельов

Захисник повідомив, що “з великим ступенем ймовірності продовжуватимемо законними способами добиватися справедливості”.

Як відомо, в тимчасово окупованому Криму незаконний “Джанкойський районний суд” 17 лютого засудив до восьми з половиною років позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці військового пенсіонера, волонтера та цивільного активіста Олексія Кисельова за фальсифікованим ФСБ обвинуваченням у нібито організації “морської блокади Криму”. Російські силовики звинуватили українця в тому, що він нібито перекривав Керченську протоку та брав участь у незаконному збройному формуванні, якого не існує, – “батальйоні ім. Номана Челебіджихана”.

Нагадаємо, 22 липня росіяни викрали в Генічеську на Херсонщині волонтера й екскомандира корабля “Славутич” ВМСУ Олексія Кисельова.

Відомо, що його катували струмом та били протягом п’яти днів у професійно-технічному училищі №17 Генічеська, де базувався підрозділ Росгвардії.

Через п’ять діб його перевезли до Сімферополя в будівлю “кримського управління ФСБ”, де продовжили знущання та тортури.

Тільки після цього “слідчий ФСБ” провів офіційне затримання та відкрив кримінальну справу.

29 липня незаконний “Київський райсуд” Сімферополя заарештував його на два місяці.

Під час судового слідства Кисельов заявляв про те, що до нього застосовувалися тортури, один зі свідків повідомив, що не може стверджувати, чи був Кисельов членом незаконного формування, а інший свідок звинувачення визнав, що підписав складені співробітником слідчих органів свідчення, не читаючи їх.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter