В окупованому Довжанську на Луганщині склалася катастрофічна ситуація з водою

Дата: 08 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Довжанську (раніше Свердловськ) Луганської області склалася катастрофічна ситуація з централізованим водопостачанням: вода відсутня майже по всьому місту.

Про це пише ZMINA. 

Фото з проросійських телеграм-каналів

Ситуація є особливо складною через сильну спеку в цьому регіоні.

У телеграм-каналі так званої адміністрації міста публікують дані про підвіз води машиною, щодня по різних адресах. Водночас місцеві жителі скаржаться, що воду підвозять не всім. Наприклад, у районах, де є приватні водяні свердловини, людям пропонують самостійно домовлятися про набір води з їхніми власниками.

Місцева “влада” каже, що причиною перебоїв з водою є ремонт водоводу “Молодогвардійськ – Свердловськ”, а після його завершення нібито все налагодиться.

Однак жителі висловлюють сумніви щодо цього, оскільки система труб водопостачання у місті дуже стара, тому скоріше за все не витримає тиску, й проблема залишиться невирішеною.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Криму окупаційна влада Феодосії тимчасово заборонила купання на пляжах затоки через аварію на колекторі у гирлі річки Байбуга: після неї місцеві жителі почали скаржитися на неприємний запах внаслідок скидання нечистот у річку.

Екологи вважають, що так сталося через те, що на півострові немає жодної системи стримування фекалій, які йдуть через каналізаційні мережі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter