В окупованому Донецьку засудили трьох українських артилеристів до 16 років в’язниці

Дата: 24 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий “верховний суд ДНР” присудив 16 років колонії суворого режиму українським військовослужбовцям Данилу Верещаку, Артуру Шарамку та Артему Батюку за нібито жорстоке поводження з цивільним населенням та навмисне пошкодження чужого майна.

 Про це повідомляє слідком РФ.

Українські військовополонені. Фото: російські ЗМІ

Данило Верещак, Артур Шарамок та Артем Батюк – артилеристи 55 окремої артилерійської бригади ЗСУ. 

За версією російського слідства, 22 лютого 2022 року вони в складі артилерійського розрахунку причіпної гармати нібито обстріляли осколково-фугасними снарядами автомобільний міст загального користування через річку Калка на Донеччині.

Окупанти стверджують, що це призвело до порушення руху на автомобільній дорозі Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь і завадило евакуації мирного населення із зони бойових дій.

Розмір завданих матеріальних збитків, на думку росіян, становить 214 мільйонів рублів.

Нагадаємо, що так званий суд в окупованому Донецьку відправив до колонії полоненого українського військовослужбовця бригади “Азов” Олексія Киркалова за нібито розбій, викрадення чужого майна та жорстоке поводження з цивільним населенням. Раніше окупанти вже відправили військовослужбовця за ґрати на довічне. А також незаконно засудили військовополоненого Артема Синельникова до 27 років ув’язнення за нібито жорстоке поводження з цивільними та навмисне вбивство. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter