В окупованому Донецьку запроторили за ґрати на 27 років українського військовополоненого Олександра Мандзака

Дата: 15 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий суд в окупованому Донецьку виніс вирок морському піхотинцю Олександру Мандзаку, якого звинуватили в ʺобстріліʺ цивільної інфраструктури області та ув’язнили на 27 років в колонію суворого режиму.

Про це повідомив слідком РФ. 

Український захисник Олександр Мандзак

Олександр Мандзак – український військовослужбовець, який служив водієм-матросом у 36 окремій бригаді морської піхоти ЗСУ. З травня 2022 року перебуває у російському полоні. 1 січня цього року йому виповнилося 26 років. 

Російські силовики звинуватили Мандзака у жорстокому поводженні з цивільним населенням, замаху на вбивство двох і більше осіб, з мотивів політичної та ідеологічної ненависті, а також умисному пошкодженні чужого майна. 

Російські слідчі стверджують, що 24 лютого 2022 року Мандзак у складі свого підрозділу прибув на бойову позицію в село Водяне Донецької області. Впродовж чотирьох днів, виконуючи накази командира, він нібито здійснював мінометні обстріли цивільної інфраструктури села Саханка Новоазовського району Донецької області. В результаті, місцевий мешканець отримав осколкове поранення, було пошкоджено три житлових будинки й транспортний засіб.

Нагадаємо, що це не перший випадок, коли окупанти влаштовують показові судилища та звинувачують українських військовополонених, оборонців Маріуполя у воєнних злочинах. Нещодавно в окупованому Донецьку засудили українських захисників Леоніда Шкільнюка, Ігоря Філіна та Івана Філіпова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter