В окупованому Донецьку запроторили до колонії на 21 рік українського морпіха Леоніда Шкільнюка

Дата: 09 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Донецьку засудили військовополоненого Леоніда Шкільнюка до 21 років увʼязнення в колонії суворого режиму. Український військовослужбовець нібито скоїв замах на вбивство та жорстоко поводився із цивільними на Донеччині.

Про це повідомляє слідком РФ.

Леонід Шкільнюк, скриншот з російських пабліків

Так званий верховний  суд ДНР визнав винним Леоніда Шкільнюка у скоєнні замаху на вбивство, організованою групою осіб з мотивів ідеологічної та політичної ненависті та жорстокому поводженні з цивільним населенням. Українському військовополоненому дали 21 рік позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

За даними російських силовиків, в березні–квітні 2022 року підрозділи 501 окремого батальйону морської піхоти 36 окремої бригади морської піхоти ЗСУ розташовувалися на бойових позиціях у будівлях цивільної інфраструктури у Маріуполі. Українські військовослужбовці нібито забезпечували кругове блокування території міста із застосуванням вогнепальної зброї.  Вони начебто перешкоджали вільній евакуації цивільних з Маріуполя та розстрілювали підозрілих людей. У цьому підрозділі служив і стрілець-гранатометник Шкільнюк. 

Під час бойового чергування, він нібито отримав від командира наказ розстріляти водія, який їхав дорогою від села Сартана в напрямку Мирного. Окупанти стверджують, що Шкільнюк розстріляв автомобіль із ручного кулемета Калашникова. Мирний житель не постраждав, оскільки вчасно покинув зону обстрілу.

Нагадаємо, що військовополонений Олександр Іщенко помер у російському СІЗО внаслідок закритої травми грудної клітки через контакт із тупим предметом. Під час перебування в російському полоні чоловік декілька разів намагався вкоротити собі віку, зокрема через постійні жорстокі побиття російськими силовиками. 

Крім того, російські суди та їхні квазі-утворення на окупованих територіях систематично судять оборонців Маріуполя, зокрема, ZMINA нещодавно повідомила про двох  українських військових Ігоря Філіна та Івана Філіпова.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter