В окупованому Донецьку відправили за ґрати двох українських військовополонених Олексія Казимова та Олексія Хмару

Дата: 26 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний суд в окупованому Донецьку виніс нові вироки двом військовополоненим українським військовим.

Про це повідомляє слідком РФ.

Олексій Казимов та Олексій Хмара

Окупаційне слідство звинуватило 27-річного морпіха 36 ОБрМП ЗСУ командира мінометного взводу Олексія Казимова в тому, що він віддав наказ нібито обстріляти селище Мирне в Маріуполі, внаслідок чого загинули мирні жителі, серед них – діти.

Українського військовополоненого визнали винним в скоєнні низки важких злочинів, зокрема, замаху на вбивство цивільних осіб з мотивів політичної та ідеологічної ненависті (ч. 3 ст. 30, пп. ʺаʺ, ʺвʺ, ʺеʺ, ʺжʺ, ʺлʺ ч. 2 ст. 105 КК РФ), вбивстві суспільно небезпечним способом (ʺеʺ, ʺжʺ, ʺлʺ ч. 2 ст. 105 КК РФ) та жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 1 ст. 356 КК РФ).

Раніше Казимову вже “присудили” 26 років колонії за нібито вбивство цивільного.

В цьому ж ʺсудіʺ окупанти винесли вирок 31-річному стрільцю десантно-штурмової роти батальйону морської піхоти ЗСУ Олексію Хмарі. Його звинуватили в тому, що 12 березня 2022 року він нібито вбив з напівавтоматичної зброї цивільного в Маріуполі. 

Чоловік не виконав вимогу зупинитися і Хмара начебто його за це розстріляв. 

Так званий верховний суд “ДНР” визнав Хмару винним у використанні заборонених методів війни (ч. 1 ст. 356 КК РФ) та вбивстві з мотивів політичної й ідеологічної ненависті (ʺжʺ, ʺлʺ ч. 2 ст. 105 КК РФ). Українського військовополоненого відправили на 22 роки в колонію суворого режиму.

Нагадаємо, що Верховний суд РФ залишив без змін вирок сімом бійцям 36 бригади морської піхоти ЗСУ, яких засудили за нібито побиття російського військового та замах на вбивство цивільного жителя Маріуполя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter