В окупованому Донецьку оголосили заочний вирок оборонцю Маріуполя Анатолію Бездухову

Дата: 26 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Донецьку так званий “Верховний суд ДНР” оголосив вирок командиру ЗСУ Анатолію Бездухову. Бійцю заочно присудили 28 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму за нібито розстріл цивільних людей у Маріуполі.

Про це йдеться на сайті генеральної прокуратури РФ.

Так званий “Верховний суд ДНР”. Фото з окупаційних медіа

28-річного командира 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Анатолія Бездухова визнали винним за пунктами “а”, “ж”, “л” ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство двох осіб, вчинене організованою групою, з мотивів політичної, ідеологічної ненависті),  а також ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території).

Як повідомляють окупаційні ресурси, з березня до квітня 2022 року Анатолій Бездухов разом з іншими військовослужбовцями перебував на бойовій позиції на території промислової будівлі в Маріуполі. Вони нібито розстріляли з автоматів  автомобіль із двома цивільними, який рухався вулицею Першотравневою. На водійських дзеркалах нібито були білі стрічки. Внаслідок отриманих поранень чоловік і жінка померли на місці.

Нагадаємо, що в окупованому Донецьку засудили десятьох азовців. Ставленики РФ у Донецькій області оголосили вирок Леоніду Глущенкові, Олегу Пономаренку, Євгену Горяйнову, Костянтину Олейнику, Вадиму Цолану, Сергію Щепківу, Миколі Щербатову, Яну Сергієнку, Іллі Вороновичу та Артему Філіну. 

Варто також додати, що значну частку закатованих у полоні захисників становлять морські піхотинці, які обороняли Маріуполь. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter