В окупованому Донецьку до колонії запроторили двох військовополонених — Сергія Рудика і Миколу Величка

Дата: 05 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний суд в окупованому Донецьку звинуватив оборонців Маріуполя Сергія Рудика та Миколу Величка у нібито жорстокому поводженні з цивільними та вбивстві мирного мешканця. 

Про це повідомляє слідком РФ.

Оборонці Маріуполя Сергій Рудик і Микола Величко, скриншот відео

На момент повномасштабного вторгнення український захисник Сергій Рудик виконував обов’язки сапера 1 снайперського відділення в “Азові”. Окупанти звинуватили оборонця Маріуполя в жорстокому поводженні із цивільним населенням Йому присудили 18 років колонії суворого режиму

Згідно з матеріалами так званого слідства, в березні 2022 року Рудик із побратимами, виконуючи наказ керівництва, несли бойове чергування в районі проспекту Нахімова у Маріуполі. Рудику нібито наказали викрасти транспортний засіб у мирних жителів. За версією окупантів, український захисник разом з іншими військовослужбовцями, зупинили автівку і напали на неозброєних цивільних чоловіків, які перебували в ній. Вони начебто вистрілили кілька разів в повітря з автоматів, а потім, спрямували зброю на маріупольців і змусили їх покинути машину.

В автомобілі залишилося майно одного з чоловіків. На думку росіян, Рудик із побратимами заволоділи ним і втекли, заподіявши йому значну майнову шкоду.

Так званий верховний суд у Донецьку також виніс вирок 45-річному командиру 3 відділення снайперів 36 окремої бригади морської піхоти ЗСУ Миколі Величку. Йому інкримінували вбивство, вчинене організованою групою, з мотивів політичної, ідеологічної ненависті та жорстоке поводження з цивільними в окупованому Маріуполі.

Величкові дали 25 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму.

Російське слідство стверджує, що в березні 2022 року він перебував на вогневій позиції на другому поверсі приватного будинку по вулиці Слов’янській у Маріуполі. Український захисник нібито, виконуючи наказ командира, застрелив зі снайперської гвинтівки цивільного, який проходив неподалік позиції. Внаслідок чого чоловік помер на місці.

Нагадаємо, що РФ неодноразово займалася показовими, масовими судилищами щодо оборонців Маріуполя. Раніше ми писали про Олега Полуляхова, Івана Філіпова, Ігоря Філіна, Мирослава Чорномора та багатьох інших військовослужбовців ЗСУ, яких  незаконно засудив окупаційний режим.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter