В ОГП заявили про завершення розслідування в справі Гандзюк – ЗМІ

Дата: 25 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Прокурор Андрій Синюк повідомив у коментарі Hromadske про завершення досудового розслідування в справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Відео коментаря журналісти оприлюднили у твітері 25 червня.

“24 червня поточного року Офісом генерального прокурора ухвалено рішення про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради та колишнього помічника-консультанта депутата Херсонської обласної ради в організації нападу на Катерину Гандзюк, внаслідок чого остання зазнала тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до її смерті”, – сказав прокурор.

За словами Синюка, про це рішення вже повідомили підозрюваних і дали доручення повідомити їхніх захисників та сторону потерпілих.

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк спочатку завершили у квітні, але в червні відновили й продовжили до 29 липня через нові обставини.

19 червня Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід для Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, – арешт до 28 липня без права застави.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада того ж року вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter