Справа Гандзюк: Печерський суд заарештував Мангера без права застави

Дата: 19 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський суд Києва змінив запобіжний захід для Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, – арешт до 28 липня без права застави.

Про це повідомили в ініціативі “Хто замовив Катю Гандзюк?” 19 червня  о другій годині ночі. Увесь цей час тривало засідання, під судом чергували журналісти та активісти.

Прокурор Андрій Синюк повідомив, що суддя змінила Мангеру запобіжний захід на тримання під вартою до 28 липня без можливості внесення застави.Дякуємо всім за підтримку! Чекаємо на обвинувальний вирок??

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Четвер, 18 червня 2020 р.

Окрім того, увечері прийшли депутати Верховної Ради з різних фракцій, що входять до ТСК щодо справи Катерини Гандзюк та інших випадків переслідувань активістів.

Чекаємо на рішення суду у справі Мангера. Вже завтра спливає строк його затримання.

Опубліковано Ігором Василевим Четвер, 18 червня 2020 р.

Один з адвокатів Владислава Мангера Дмитро Ільченко заявив про намір подавати апеляцію та звертатися до ЄСПЛ. За його словами, депутати чинили тиск на суд, а прокуратура – на свідків.

Ті, хто вважає, що ми тягнули, – ні. Ми отримували прямі докази того, що прокуратура змушувала Павловського і Пилипенка (Ігор Павловський і Павло Пилипенко підозрюються в участі в злочинному угрупованні, причетному до нападів на активістів у Херсоні. – Ред.) дати свідчення про те, що їм погрожував Мангер. Ми їх надали, але суд їх не взяв до уваги“,  – написав він у фейсбуці.  

Вкратце: Владислав Мангер взяли под стражу до 28.07.2020 года.Специально закрыв заседание для того, что бы не дать всей…

Опубліковано Dmytro Ilchenko Четвер, 18 червня 2020 р.

Розгляд зміни запобіжного заходу підозрюваному в організації вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк тривав з перервами із 16 червня, після того як Печерський суд 15 червня ухвалив рішення про його примусовий привід. Прокурор звернувся до суду з відповідним клопотанням через імовірні спроби незаконного впливу Мангера на свідків.

Адвокат Ільченко, зі свого боку, заявив, що в перерві між засіданнями його підзахисний перебуває в “якомусь приміщенні СБУ” і що подав скаргу до Європейського суду з прав людини через, на його думку, незаконне затримання.

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.

За версією слідства, Владислав Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Олексієм Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, які призвели до її смерті. Водночас родина Катерини Гандзюк, її адвокати та соратники-активісти заявляють про ймовірність того, що справа розвалиться в суді, тому що слідство не використало весь час на розслідування, який воно мало, низку клопотань сторони потерпілих не задовольнили, а частина фігурантів відмовилася дати свідчення.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 27 квітня 2020-го СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter