В одному зі штатів США Біблію вилучили з програми початкових класів через те, що вона містить “вульгарність і насильство”

Дата: 04 Червня 2023
A+ A- Підписатися

В американському штаті Юта шкільний округ вилучив Біблію з програми початкових класів, там вважають, що вона містить “вульгарність і насильство”.

Про це пише BBC.

Джерело: familypolicyalliance.com

У 2022 році республіканський уряд Юти прийняв закон про заборону “порнографічних або непристойних” книг у школах. Більшість заборонених книг стосуються таких тем, як сексуальна орієнтація та ідентичність.

Після скарги батьків на те, що в Біблії короля Якова є матеріали, неприйнятні для дітей, штат задовольнити вимогу батьків про вилучення книги.

Один із батьків, який подав скаргу, сказав, що Біблія “не має серйозної цінності для неповнолітніх“, а законодавець Юти назвав її “складним читанням” для дітей молодшого віку.

Суд визначив, що зміст Біблії хоч і не порушує закон 2022 року, але містить “вульгарність або насильство, неприйнятні для учнів молодших класів“. Тому книга залишиться лише в місцевих середніх школах (звідти її теж просили вилучити).

Заборона Біблії сталася на тлі більших зусиль американських консерваторів у штатах заборонити вчення на суперечливі теми, такі як права ЛГБТ і расова ідентичність.

Нагадаємо, у березні поточного року у штаті Юта дітям та підліткам вирішили заборонити вночі використовувати соціальні мережі. Відповідний закон підписав губернатор штату, він має набути чинності в березні 2024 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter