Влада одного зі штатів США заборонить дітям використовувати соцмережі вночі

Дата: 26 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У американському штаті Юта дітям та підліткам заборонять вночі використовувати соціальні мережі. Відповідний закон підписав губернатор штату, він має набути чинності в березні 2024 року.

Про це пишуть Axios та The Associated Press.

Фото: Matt Cardy/Getty Images

Неповнолітні не зможуть користуватися своїм акаунтом з 22:30 до 6:30. Крім того, власників соцмереж зобов’яжуть надати батькам або опікунам доступ до облікових записів їхніх дітей. 

Усім жителям Юти, які користуються соціальними мережами, доведеться підтвердити свій вік. Якщо вони цього не зроблять, то втратять доступ до профілю.

У цьому штаті схвалили ще один закон, який забороняє компаніям заманювати повнолітніх на сайти. Він також полегшує можливість подавати до суду на соціальні мережі й вимагати відшкодування збитків.

Обидва документи вже підписав губернатор штату Спенсер Кокс, вони почнуть діяти з березня 2024 року. 

Однак очікується, що представники соцмереж оскаржать у суді це рішення влади ще до того, як воно набере чинності.

Нововведення з’явилися на тлі пожвавлення у США дискусії щодо негативного впливу соцмереж на психічне здоров’я молоді.

Подібні закони можуть схвалити ще в інших штатах, де домінують республіканці, зокрема Арканзасі, Техасі, Огайо та Луїзіані. Також схожу ініціативу висувають у Нью-Джерсі, де мають перевагу демократи.

Крім того, у Каліфорнії минулого року схвалили закон, який вимагає від технологічних компаній ставити безпеку дітей на перше місце. Їм заборонили використовувати особисту інформацію у спосіб, який може завдати дітям фізичної чи психічної шкоди. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter