В одній зі шкіл Генічеська окупанти відкрили музей “СВО”: на стінах повісили портрети Стрємоусова і Журавка

Дата: 02 Травня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Генічеську окупанти відкрили музей, присвячений “героям спецоперації”.

Про це повідомляє видання “Район.Генічеськ” з посиланням на окупаційні джерела інформації.

Музей окупантів у школі Генічеська. Фото: “Район.Генічеськ”

Цю подію організував московський “Музей перемоги” з окупаційним утворенням – Херсонським обласним краєзнавчим музеєм. Розмістили цю “експозицію” в Генічеській санаторній школі-інтернаті, директорка якої Наталія Косова загинула від вибуху російської міни у перший день повномасштабного вторгнення росіян.

Під час відкриття музею школярам проводили майстер-класи зі створення “медіаконтенту” для російської пропаганди. Організатори виставки кажуть, що музей є “привабливою точкою для молоді та всіх, хто пишається подвигами героїв своєї країни”. 

На стінах приміщення висять портрети померлих зрадників і колаборантів Кирила Стрємоусова та Олексія Журавка.

Як зазначають журналісти медіа “Район.Генічеськ”, відкриття цього закладу свідчить про те, що окупанти використовують освітні заклади для поширення власної пропаганди серед молоді, намагаючись змінити їхнє світосприйняття та переконання. 

Нагадаємо, що окупаційний “Центр навчання блогерів”, який росіяни запустили в березні 2024 року на базі пропагандистського телеграм-каналу “Донбасс Медиа”, заявив про підготовку більш ніж 50 блогерів у Луганську.

У телеграм-каналі Луганскинформцентра під дописом про випуск “блогерів” підписники дивуються, звідки в місті взялося стільки блогерів. Автори коментарів також вважають, що ці “блогери” поширюють у маси “розпусту та насильство”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter