В Одесі відкрили консультаційний центр Омбудсмана, це вже п’ятий подібний заклад в Україні

Дата: 15 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На Одещині почав функціонувати консультаційний центр Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Такі заклади вже працюють у Києві, Хмельницькому, Львові та Дніпрі.

Про це повідомив Омбудсман Дмитро Лубінець.

Наразі у консультаційному центрі жителі Одеської області зможуть отримати:

  • роз’яснення щодо шляхів повернення дитини або сімей із дітьми з тимчасово окупованих територій;
  • офлайн та онлайн-консультації щодо отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізацію, якщо документ отриманий на тимчасово окупованій території;
  • роз’яснення щодо встановлення контактів з дитиною, яку вивіз один із батьків за кордон;
  • заповнити форми розшуку дитини або заявки на отримання допомоги дітям, які зазнали поранень і травмувань внаслідок війни, та інших питань, пов’язаних з порушеннями прав людини.

“Продовжуємо працювати над розширенням мережі регіональних представництв Уповноваженого, а також відповідних Консультаційних центрів!”, – наголосили в Офісі омбудсмана.

Звернутися до консультаційного центру Уповноваженого Верховної Ради України можна за адресою: вул. Канатна, 83, офіс 103 із понеділка по пʼятницю з 09:00 до 16:00, за телефонами: 0800-50-17-20, 048-722-05-22, 048-722-07-22, 0668236488.

Нагадаємо, у серпні 2022 року в Києві запрацював перший консультаційний центр Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, куди можуть звертатися рідні дітей, яких окупанти незаконно вивезли з України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter