В Одесі люди у військовій формі силоміць заштовхали цивільного в машину швидкої. У ТЦК проводять перевірку

Дата: 22 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

21 грудня в Одесі в мікрорайоні Райдужний  люди у військовій формі силоміць заштовхали в автомобіль, схожий на карету швидкої допомоги, чоловіка в цивільному. В Одеському обласному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки призначили перевірку.

Про це пише видання “Думская” та Одеський обласний ТЦК та СП.

Скриншот з відео

На кількох опублікованих відео видно, як троє людей у військовій формі заштовхують чоловіка в цивільному одязі до мікроавтобуса Fiat Ducato з чорними номерами, але з позначками карети швидкої допомоги червоним хрестом і написом Ambulance. Опір чоловікам у формі чинить жінка в цивільному. В один момент автомобіль рушає з місця разом із жінкою, яку нібито затиснуло у дверях. Вона кричить, а після цього чоловіка у цивільному висаджують і авто їде далі.

Скриншот з відео

Зазначається, що на мікроавтобусі помітно наклейку з написом United Ukraine Fellowship  це благодійна організація, яка купує і безоплатно передає військовим реанімобілі для фронту.

Того ж дня на сайті UUF з’явилося оголошення, що адміністрація організація “проінформована і глибоко стривожена тим, як використовуються швидкі, передані фондом для порятунку життів в Україні“.

В Одеському обласному ТЦК та СП провели перевірку через використання транспортного засобу спеціального призначення і незаконне застосування сили військовою службою правопорядку.

Без оригінальних номерних знаків важко точно встановити, за яким саме запитом передавали цей автомобіль. Одне можемо сказати з упевненістю: жоден ТЦК не надсилав запитів і не отримав жодного авто безпосередньо від нас“, повідомили у фонді UUF.

22 грудня командування “Південь” повідомило, що співробітники ТЦК не брали участі в інциденті, що стався днем раніше у мікрорайоні Райдужний. 

“Розбір обставин показав, що несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця одної з бригад, що виконує бойове завдання на Сході України, “налякати мобілізацією” свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі й не може дійти згоди в розділі майна. Військовий піддався вмовлянням жінки й під час виконання завдань з доправлення (супроводу) до медичних закладів поранених та хворих бригади в м. Одеса, в порушення встановлених вимог та порядку, вмовив співслужбовців взяти участь у “залякуванні громадянина мобілізацією”, що було здійснено з використанням службового спеціального транспорту”, – йдеться в повідомленні.

Наразі триває службове розслідування, правоохоронці встановлюють ступінь вини кожного учасника події щодо перевищення службових обов’язків. Також до ЄРДР внесли відомості про кримінальне правопорушення.

Нагадаємо, у листопаді поточного року у Львові обласний ТЦК та СП пообіцяв покарати працівників, які напередодні намагались затримати посеред вулиці чоловіка, заштовхуючи його у мікроавтобус. 

Раніше ZMINA повідомляла, що детективи ДБР розслідують силове затримання та побиття чоловіків у ТЦК в Тернополі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter