В Одесі китайського блогера, який знімав роботу ППО, засудили до п’яти років ув’язнення

Дата: 04 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Суд Одеси визнав винним китайського блогера, який знімав роботу української системи протиповітряної оборони.

Відповідну ухвалу Приморського райсуду міста оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Джерело: dnepr.info (ілюстративне фото)

У документі уточнюється, що громадянин КНР, перебуваючи в орендованій квартирі, “здійснив відеозапис роботи ППО на території м. Одеси, після чого, здійснюючи блогерську діяльність, оприлюднив на власному каналі”.

За вказаними відеозаписами можливо ідентифікувати на місцевості розташування вогневих груп ВМС ЗСУ, кількість та вид застосованої техніки. 

Доступ до ютуб-каналу китайського блогера вільний, тож будь-який користувач, зокрема й російський, міг переглянути на ньому відеозапис і передати інформацію ворожій стороні, зауважили в ухвалі.

Блогер свою провину визнав повністю та щиро розкаявся у вчиненому. Зважаючи на це, а також на активне сприяння обвинуваченого в розкритті злочину, суд звільнив блогера від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком на один рік.

Також суд змінив йому арешт на запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до набрання вироком законної сили.

Взявши до уваги те, що обвинувачений дотримується проукраїнської позиції, підтримує ЗСУ та веде волонтерську діяльність на користь ЗСУ, блогера звільнили з-під варти в залі суду.

Нагадаємо, що в Україні заборонено знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали про діяльність Сил оборони та наслідки ворожих обстрілів. Поширення цієї інформації розцінюється як коригування ворожого вогню і є злочином, що карається відповідно до закону.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що блогерку, яка знімала роботу ППО в Києві, засудили до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter