В Одесі активісти вийшли на мітинг проти тендерів на реконструкції будівель суду та театру

Дата: 02 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

В Одесі біля будівлі мерії протестували громадські активісти та містяни проти тендерів на реконструкцію Київського райсуду та Театру юного глядача за гроші міського бюджету. Протестувальники вимагали спрямувати кошти на потреби Збройних сил України. 

Про це повідомляє “Суспільне”.

Мітинг в Одесі проти тендерів на реконструкцію суду та театру, 2 вересня. Фото: “Суспільне.Одеса”

За словами журналістів, люди вийшли на мітинг з плакатами “Спочатку ЗСУ потім все інше”, “Депутати мої податки для ЗСУ”, “ЗСУ в першу чергу”.

Волонтерка та голова благодійного фонду “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова, яка брала участь у мітингу, зазначила, що якщо влада не відреагує, то вони вийдуть наступної суботи знов. Містяни обурені тим, що тендер досі не скасували, а гроші громади витрачають не на допомогу військовим. 

“Ми не дозволимо вам витрачати навіть копійку на непершочергові витрати під час війни. І що ми не дозволимо вам знущатися з наших захисників і над нами. Місто яке вийшло з закликом не проти влади, а до влади — припинити безглузді тендери й згадати, що в нас всіх лише одна країна. І від дій кожного зараз залежить доля країни”, – написала вона.

Також протест підтримав активіст Сергій Стерненко. Він на своїй сторінці у фейсбуку нагадав, що волонтери, а не міськрада, підтримують військо, до прикладу, 126-ту бригаду тероборони.
 
“У тому числі ми регулярно передаємо дрони та чекаємо на виготовлення човнів на суму близько 5,8 млн грн. Не за кошти міста. За наші. Ми й далі будемо допомагати. Ми ж не Труханов”, – зазначив активіст. 

Мітинг на Думській площі триває з 28 серпня.

В Одеській міськраді 27 серпня зазначили, що 106 млн гривень ціна усього проєкту, а на ремонт виділили 10 млн грн, які підуть виключно на прибудову приміщення для перебування затриманих і правоохоронців, які їх супроводжують. 

8 серпня на Prozorro управління капбудівництва Одеської міськради опублікувало тендер на реконструкцію будівлі на вулиці Варненській, 3а. За цією адресою розташований Київський районний суд Одеси. Реконструкцію оцінили в 106,2 мільйона гривень.

Дві фракції міськради – “Європейська солідарність” і “Слуга народу” звернулись 25 серпня до міського голови Одеси з проханням скасувати тендер на ремонт Київського райсуду.

Також оголосили тендер на понад 31 мільйон гривень на реставрацію фасадів та покрівлі Театру юного глядача імені Юрія Олеші. Замовником виступив Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОДА.

Раніше на XVI сесії Одеської міської ради депутати майже одностайно (один з 44 присутніх на засіданні не голосував) підтримали рішення про демонтаж та перенесення пам’ятників “Засновникам Одеси” і Олександру Суворову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter