В ОБСЄ проведуть спеціальне засідання через ракетний терор Росії

Дата: 10 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Польське головування терміново скликало на вівторок, 11 жовтня, спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ. Це відбудеться у зв’язку з масованою ракетною атакою РФ на цивільні об’єкти України.

Про це повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк у коментарі Укрінформу.

Фото: Getty Images

“Ракетний терор уже давно став візитівкою російського режиму. Через систематичні атаки на цивільні об’єкти Росія має на меті насамперед руйнувати інфраструктуру та тероризувати населення. Важливо, що Пострада вчергове зосередиться саме на ракетній проблемі”, – заявив Цимбалюк.

За його словами, ракетні атаки варто розглядати в контексті провальної спроби анексії та оголошеної раніше мобілізації.

“Нинішня реальність доводить, що з таким російським режимом мир у Європі не є можливим. Відтак використаємо спеціальне засідання, щоб укотре донести сигнал, що шлях до безпеки в Європі лежить через посилення ізоляції російського режиму, запровадження додаткових санкцій проти Кремля та якнайскоріше посилення оборонного потенціалу України”, – підкреслив український посол.

Очікується, що засідання Постійної ради ОБСЄ розпочнеться у вівторок о 10:00.

Нагадаємо, що російська армія вночі та зранку 10 жовтня завдала масованого ракетного удару по багатьох регіонах України, зокрема Києву та Київщині, Запоріжжі, Полтавщині, Дніпру та Дніпропетровщині, Львову, Миколаєву, Тернополю та Хмельницькому, Житомирщині та Сумщині (дані станом на 12.30). Є загиблі та потерпілі.

Своєю чергою лідери країн світу виступили із засудженням масованої атаки російських військових по Україні, що відбувається 10 жовтня. Політики називають обстріли “огидними” й “мерзотними” та наголошують на необхідності ще більшої підтримки України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter