Влада ОАЕ заборонила нещепленим громадяни країни виїжджати за кордон

Дата: 03 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Громадяни Об’єднаних Арабських Еміратів, які не зробили щеплення від коронавірусу, з 10 січня не зможуть виїжджати за кордон.

Про це пишуть Reuters і BBC з посиланням на міністерство закордонних справ та управління з надзвичайних ситуацій і стихійних лих.

Джерело: Reuters

В ОАЕ понад 90% громадян закінчили курс вакцинації проти коронавірусу. Ще приблизно 34% отримали бустерну дозу. З початку пандемії у цій 10-мільйонній країні зафіксували понад 750 тисяч випадків коронавірусу, більш як 2 тисячі людей померли від ускладнень COVID-19.

Тепер, щоб виїхати з країни, знадобиться не лише повний курс вакцинації, а й бустерна доза.

Обмеження не поширюватимуться на людей, яких звільнили від щеплень через протипоказання. Також потрапити за кордон зможуть невакциновані громадяни, які подорожують із гуманітарних міркувань чи задля лікування.

Іноземні працівники, які становлять більшість постійного населення ОАЕ, зможуть не хвилюватися через нові обмеження — на них вони не поширюються.

Нагадаємо, станом на 13 грудня 2021 року, 40% дорослих громадян України вже отримали повний курс щеплення проти коронавірусу.

За словами очільника МОЗ Віктора Ляшка, досягнувши позначки в 40% вакцинованого дорослого населення Україна виконала цільовий орієнтир, встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter