В Мелітополі окупанти викрали місцеву журналістку Ірину Левченко

Дата: 30 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області росіяни викрали місцеву журналістку Ірину Левченко разом з її чоловіком Олександром.

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ).

Ірина і Олександр Левченко. Фото Фейсбук Джерело: Центр журналістських розслідувань

За словами власних джерел медіа в місті, росіяни затримали пару на вулиці, спочатку тримали разом, а потім розділили. Їхнє місцеперебування зараз невідоме.

Сестра журналістки — Олена Руденко розповіла Центру журналістських розслідувань, що зв’язок з сімейною парою зник після 6 травня. Розшукувати їх знайомі почали одразу після цього.

З’ясувати, що трапилось з родиною, складно, оскільки окупанти вимагають, щоб в “комендатуру” за інформацією про викрадених приходили близькі родичі, яких у Ірини і Олександра в місті немає, уточнили в Центрі журналістських розслідувань.

Станом на 30 травня є лише досить приблизна інформація про долю викрадених. Спочатку Левченків нібито тримали в приміщенні на вулиці Чернишевського, в одній з так званих правоохоронних структур окупантів. Згодом Ірину забрали, а Олександр лишився там. За даними джерел Центру журналістських розслідувань, його звинувачують в “тероризмі”.

Як розповіли журналісти, Ірина Левченко в журналістиці з 1981 року, працювала в заводських багатотиражках, мелітопольській районній газеті “Новий день”, була власкором обласних і всеукраїнських друкованих видань. Останніми роками професійною діяльністю не займалася, вийшла на пенсію за віком. Її чоловік працював на мелітопольському заводі тракторних гідроагрегатів і моторному заводі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що справу щодо зникнення журналіста агентства УНІАН Дмитра Хилюка передали до Служби безпеки України, оскільки розслідування воєнних злочинів перебуває в її компетенції. Чоловік вже понад рік перебуває у російському полоні. Його кілька разів намагалися обміняти, але щоразу росіяни останньої миті порушували домовленості щодо нього та ще кількох людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter