У Києві цього року втричі зросла кількість звернень щодо домашнього насильства – КМДА

Дата: 24 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Із початку цього року до поліції та Київського міського центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству надійшло 22 688 звернень щодо домашнього насильства.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської держадміністрації.

Фото: unsplash

За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, рік тому місто розпочало активну роботу з протидії та запобігання насильству. За цей час створили телефон довіри та відкрили дві кімнати кризового реагування, постійно проводяться інформаційні кампанії, що мають сприяти руйнуванню стереотипів про домашнє насильство.

“Якщо порівнювати статистику з минулим роком, то кількість звернень зросла втричі. Це означає, що про насильство вже не бояться говорити, оскільки вже створено механізми захисту від кривдника. Велику роль відіграє і психологічна підтримка наших спеціалістів у Центрі гендерної рівності. За рік на телефон довіри звернулося 4105 людей. Із них 492 – чоловіки. Також до психологів на очних консультаціях звернулося 730 осіб. Чоловіків із них – 147. Тобто від домашнього насильства страждають не тільки жінки, а й чоловіки та діти”, – зазначила Марина Хонда.

Вона додала, що “кризовими кімнатами” скористалися 70 осіб, із яких 40 – жінки й 30 – діти. Зокрема, кімнатою на лівому березі Києва, яку відкрили близько місяця тому, скористалися 14 осіб, із яких вісім – жінки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter