У Криму “суд” призначив пенсіонерці п’ять діб адмінарешту та штраф за публікацію тризуба в соцмережах

Дата: 08 Травня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму Кіровський “райсуд” визнав винною та притягнув до відповідальності 64-річну пенсіонерку, жительку міста Старий Крим за “публічну демонстрацію нацистської символіки та за дискредитацію збройних сил Росії”.

Їй призначили покарання у вигляді адміністративного арешту строком на п’ять діб та адмінштраф у розмірі 35 тисяч рублів, повідомили на сайті суду.

Джерело: vegvisir.com.ua

Жінка на особистій сторінці в російській соцмережі “Однокласники” розміщувала публікації з тризубом – його в РФ вважають символікою організації українських націоналістів, діяльність якої заборонено на території країни, – та публікації, що дискредитують збройні сили Росії.

У судовому засіданні пенсіонерка свою провину визнала, йдеться в повідомленні пресслужби “суду”.

Нагадаємо, що в окупованому Криму станом на 15 квітня 2024 року зафіксовано 780 випадків надходження матеріалів, складених за “дискредитацію збройних сил РФ”, з них у 680 ухвалено постанову про адмінштраф або справу приєднано до іншої за окремою статтею та ухвалено сукупне рішення.

Зі всіх постанов 279 (тобто 41%) ухвалено щодо жінок, решту 401 (59%) – щодо чоловіків.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в окупованому Криму жителя Керчі змусили перепросити на камеру за допис у соцмережі, в якому той “дискредитував” російську армію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter