У Криму дітей готують до служби в збройних силах Росії

Дата: 13 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Підконтрольна Кремлю окупаційна влада Криму всупереч нормам міжнародного гуманітарного права готує дітей до служби в збройних силах Росії.

Про це повідомляє Прокуратура АРК.

Підготовку дітей  з основ військової служби проводять в освітніх установах і навчальних закладах півострова.

“Дітей та молодь вчать основам військових наук, користуванню вогнепальною зброєю, що безпосередньо чинить тиск на свідомість дітей та молоді. Таким чином окупаційна влада готує поповнення числа службовців збройних сил РФ”, – розповідають у відомстві.

Мілітаризація дітей на півострові почалась із 3 квітня 2015 року, коли окупаційна влада створила так званий “Регіональний центр з підготовки до військової служби та військо-патріотичного виховання”. Його мета – організація і методичне забезпечення отримання громадянами початкових знань у галузі оборони, підготовки з основ військової служби в освітніх установах і навчальних пунктах, військово-патріотичне виховання.

“Військове навчання дітей – це порушення міжнародного гуманітарного права . Держава-окупант не має права ні мілітаризувати навчання дітей, ні призивати юнаків до лав збройних сил. Російська Федерація робить і перше, і друге, тому прокуратура автономії розслідує мілітаризацію навчання дітей на окупованому півострові як  порушення законів та звичаїв війни”, – розповідає  прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Як відомо, у Росії влада активно мілітаризує дітей. Подібні практики РФ використовує і на окупованих територіях. Нещодавно Генпрокуратура України повідомила про підозри двом керівникам так званих військово-патріотичних таборів, які вербували дітей та підлітків для участі в терористичній організації “ДНР” .

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter