У красногвардійській справі “Хізб ут-Тахрір” обвинувачення завершило подавати докази

Дата: 12 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Сторона обвинувачення завершила подавати “докази” в красногвардійській справі “Хізб ут-Тахрір” під час засідання 11 серпня в Південному окружному військовому суді російського Ростова-на-Дону.

Як повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”, прокурор не наполягає на допиті лінгвістів, на експертизі яких будується “справа”.

Рустем Емірусеїнов, Арсен Абхаїров та Ескендер Абдулганієв

Тепер докази подаватиме сторона захисту. Від сьогодні адвокати почнуть вивчати письмові матеріали та опитають двох свідків, які дадуть характеристику підсудним.

На черговому засіданні як свідки виступали родичі, односельці, вчителі та друзі родини. Ніхто з них, відповідаючи на запитання в суді, не заявляв про те, що Арсен Абхаїров, Ескендер Абдулганієв і Рустем Емірусеїнов могли бути причетні до терористичної діяльності.

Засідання в красногвардійській справі “Хізб ут-Тахрір” продовжиться 12 серпня з 10-ї години ранку.

Ескендер Абдулганієв, Арсен Абхаїров і Рустем Емірусеїнов перебуватимуть у слідчому ізоляторі до 14 вересня.

Нагадаємо, що в лютому 2019 року в будинках кримських татар у селищі Октябрське Красногвардійського району російські силовики провели обшуки. Пізніше в управління ФСБ Росії в Сімферополі відвезли Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаїрова і Рустема Емірусеїнова.

ФСБ Росії стверджує, що затримані жителі Красногвардійського району причетні до діяльності забороненої в Росії та на території окупованого нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір”.

Правозахисний центр “Меморіал” визнав 11 кримських татар політв’язнями, яких російська влада переслідує з політичних мотивів через ненасильницьку реалізацію права на свободу совісті, віросповідання, об’єднання та мирні зібрання.

Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону почав розгляд справи фігурантів красногвардійської справи “Хізб ут-Тахрір” 29 січня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter