В Ізюмі виявили масове поховання на понад 440 тіл – поліція

Дата: 16 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У звільненому Ізюмі Харківської області виявили масове поховання на понад 440 тіл. Росіяни публікували відео з цього поховання, тому  його шукали. 

Про це повідомили начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов та уповноважений з питань зниклих безвісти осіб Олег Котенко.

Фото: “Настоящее Время”

“Можу сказати, що тут розташоване одне з найбільших поховань в одному звільненому місті, у ньому понад 440 могил”, – зазначив Болвінов.

За його словами, тіла були поховані окремо. Всі вони будуть ексгумовані та направлені на судово-медичну експертизу.

“Ми знаємо, що дехто був убитий (розстріляний), дехто загинув від артилерійського вогню, так званих мінно-вибухових травм. Дехто загинув від авіаударів. Багато тіл ще не впізнані, тому причини смерті будуть встановлені в ході слідчих дій”, – пояснив він. 

Водночас Котенко розповів, що окупанти самі публікували відео із цього поховання в Ізюмі, тому українські військові розуміли, що його треба буде знайти після деокупації.

“І десь є реєстр, у якому, я думаю, вони нам підказуватимуть, де вони взяли це тіло для поховання. Ми зараз працюємо над цим, і я думаю, що ми ці списки знайдемо і розумітимемо, що це за людина, чому їй було присвоєно номер, а не прізвище. Але є там і прізвища, а ще там є вінки, і дата загибелі також є на деяких. Більшість, я думаю, загинули під обстрілами, ми за датами це вже зрозуміли: люди загинули, коли вони били з артилерії по місту”, – сказав він.

Зокрема, Котенко повідомляє, що на кладовищі знайшли братську могилу українських військових, де поховано до 25 українських захисників. Загалом за час окупації на місцевому цвинтарі з’явилося понад 460 нових поховань.

Нагадаємо, що щонайменше тисяча мешканців Ізюма загинули внаслідок російських обстрілів і авіаударів, а також через брак медичної допомоги. Доступ до ліків був обмежений, а російські військові розграбували всі аптеки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter