В Івано-Франківську за підозрою у розбещенні доньки та виготовленні дитячого порно арештували чоловіка

Дата: 15 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Мешканця Івано-Франківська арештували за підозрою у розбещенні малолітньої дитини, виготовленні та зберіганні дитячої порнографії.

Про це повідомили в Івано-Франківській обласній прокуратурі. 

Фото: UNICEF/Geo-2015/Khetaguri

Слідчі встановили, що 55-річний чоловік вчиняв протиправні дії відносно 5-річної доньки й знімав за її участю порнографічні фото- та відеоматеріали.

Під час обшуку у чоловіка виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, де зберігалися вісім відеофайлів із протиправним контентом. Проведені експертизи підтвердили факти як зберігання, так і виготовлення дитячої порнографії. 

Арештованому оголосили про підозру у розбещенні неповнолітніх та одержанні доступу до дитячої порнографії, її придбанні, зберіганні, ввезенні, перевезенні чи іншому переміщенні, виготовленні, збуті й розповсюдженні.

Чоловіку загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Дослідження ЮНІСЕФ свідчить – 11% дітей в Україні показували своє оголене тіло, трохи понад 10% дозволяли торкнутися до голих частин свого тіла, а 3% погоджувалися сфотографуватися або знятися у фільмі в оголеному вигляді. 

Нагадаємо, що два роки тому в Україні імплементували підписану ще 13 років тому Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція.

Відтоді правоохоронці мають кримінально переслідувати за дії сексуального характеру з дітьми, а на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. Детальніше про те, що передбачає документ, читайте за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter